Escape Factory

Welkom bij de Escape Factory!

Weet jij te ontsnappen uit de Escape Factory? Los de puzzels op en kraak de code. Lukt het jou om eruit te komen?


Beste kinderen,

Lang geleden stond er midden in het bos, op een verlaten plek, een getallen fabriek. Deze fabriek maakte papieren getallen, die waren uitgevonden door professor Getalt. Helaas gebruikten de kinderen steeds minder papieren getallen, dus werd de fabriek gesloten. Maar vlak voordat het laatste nummer werd gemaakt en de deuren voorgoed dicht werden gedaan, verstopte professor Getalt nog zijn meest waardevolle bezitting in de fabriek.

Ik hoor je denken: ‘Zijn meest waardevolle bezitting? Dat is vast een schat. Misschien wel heel veel geld, of diamanten!’ Je trekt je schoenen en een warme jas aan en gaat de deur uit, op zoek naar de schat. En ja hoor, daar diep in het bos zie je de fabriek staan. Hij is oud en vervallen. Er zitten gaten in het dak en de deur hangt scheef en staat zelfs een beetje open. Dit had je niet verwacht, dat het zo makkelijk zou zijn om naar binnen te gaan.

Je doet de deur iets verder open en ziet daar in het midden van een grote zaal een gouden kistje staan. Maar dan………..

“Jij boef!”, hoor je een boze krakende stem zeggen door een luidspreker, “Ben jij zomaar de fabriek in gegaan om mijn meest waardevolle bezitting te stelen?” Je schrikt van de stem, maar maakt het kistje toch open, en ziet….. helemaal niets! “Hahahahaha”, klinkt de stem weer, “mijn meest waardevolle bezitting is mijn brein. Alleen diegene die net zo slim is als ik kan hier ontsnappen!”

Daar sta je dan, midden in de verlaten fabriek, met lege handen. Je wilt hier weg, maar alle uitgangen zitten op slot. Ben jij net zo slim als professor Getalt? Alleen door de opdrachten te maken en de puzzels op te lossen kun jij de code kraken en ontsnappen uit de fabriek.

66 gedachten over “Escape Factory

  1. wij vonden het een leuk en leerzaam spel omdat je leert door spelletjes te doen dus wij vonden het een aanrader

    Like

    1. Bedankt voor de complimenten! Ik ben er helaas nog niet aan toe gekomen om een andere te maken, maar wie weet komt dat nog eens in de toekomst.

      Like

      1. Hallo! Is er ook ergens aan antwoordblad voor de leerkracht? En zijn alle opdrachten ergens te downloaden? Alvast bedankt.

        Like

  2. Ik vind het raar. Bij opdracht 3/4 heb ik aan de hand van de codetekeningetjes achterhaald dat het laatste cijfer vijf moest zijn, maar dat kan helemaal niet. Het antwoord moet zijn 2048, een minuut later, na 13 minuten is het 4096. En al helemaal niet 4095. Of zie ik het nu verkeerd?

    Like

  3. Mijn dochter heeft de antwoorden van opdracht 3 en 4 goed, maar als ze dit invoert, komt ze niet verder. Terwijl mijn andere dochter, dezelfde antwoorden invult en zij heeft de code al gekraakt. Hoe kan dit??

    Like

  4. De escape room is leuk, totdat je bij opdracht 3 en 4 het antwoord niet in kunt vullen.
    Mijn leerlingen zijn hard aan het rekenen, maar geven nu de moed wel een beetje op.
    Als je bij opdracht 3 en 4 op: “ik weet het antwoord” klikt, kom je bij het vakje waar je de antwoorden van 5 en 6 in moet vullen.

    Hoe nu verder?

    leerkracht groep 8

    Like

    1. Jullie zijn goed bezig zo te lezen. Op die pagina, waar opdracht 5 en 6 boven staat, moet je niet het antwoord van 5 en 6 invullen, maar het antwoord van 3 en 4. Zo kom je op de pagina voor antwoord 5 en 6.

      Like

      1. We komen niet verder. We hebben de antwoorden op opdr 3 en 4, maar als we die invullen krijgen we steeds hetzelfde invulscherm. Hoe nu verder??

        Like

      2. Als je hetzelfde invulscherm krijgt, is het antwoord niet juist. Heb je misschien een spatie gebruikt of een cijfer verkeerd staan?

        Like

    1. Dat kun je doen met een telefoon. Sommige telefoons kunnen dat met de gewone camera, anderen hebben daar een app voor nodig.

      Like

  5. Als hij het niet doet dan zit er waarschijnlijk toch een kleine fout in het wachtwoord. Geen letter of leesteken over het hoofd gezien?

    Like

  6. Ik heb opdracht 3 en 4 opgelost, maar ik de oplossing wil invoeren kom ik op een pagina waar ik de oplossing van 5 en 6 moet invoeren. Maar die van 3 en 4 dan? waar moet ik die invoeren

    Like

    1. Als je 3 en 4 hebt opgelost dan klik je op knop: ‘Ik weet het antwoord’, je komt dan op een pagina waar je het antwoord van 3 en 4 in moet vullen om bij opdracht 5 en 6 te komen.

      Like

      1. Mijn leerlingen zijn hard aan het rekenen, maar ook wij komen hier niet verder. De pagina blijft opdracht 5 en 6 aangeven.

        Hoe nu?

        Like

      2. Als je bovenaan de pagina ziet staan; opdracht 5 en 6, dan moet je op die pagina het antwoord invullen van opdracht 3 en 4. Op die manier kom je bij opdracht 5 en 6.

        Like

  7. Heb je de antwoorden van vraag 3 opgeschreven van klein naar groot? En dan plak je alle cijfers van opdracht 3 en 4 achter elkaar, dat is het wachtwoord voor de volgende pagina.
    Kom je er dan nog niet uit? Misschien kan je juf, meester, papa, mama, broer, zus of iemand anders je helpen.

    Like

  8. Bij opdracht 3 schrijf je de getallen op van klein naar groot. Bij opdracht 4 schrijf je het antwoord op zoals het is. Deze cijfers plak je allemaal aan elkaar, dus zonder spatie ertussen. Dan moet het goed komen!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag